Inspiration efter säsong
Vi vill dela med oss av vår värld – berätta om nyheter, inspirera till att tänka hållbart och handla efter säsong och tillgång. Kanske hittar du något som du inte visste att vi hade
Hållbart odlad exotisk fisk
Två populära exotiska fiskar som sätter guldkant på menyn, hållbart odlade enligt ASC. Hamachi och Hiramasa är båda guldstjärtfiskar, men de skiljer sig något åt i smak och textur. Hamachi har en mildare smak och en något fetare textur jämfört med Hiramasa. Utöver sushi och sashimi passar de också utmärkt att halstra snabbt eller
marinera och grilla.
Säsong för skrei
Skreien tillhör världens största torskbestånd. Varje år vandrar närmare en halv miljard könsmogna torskar från de näringsrika vattnen i Barents hav ner till Norges kust för att leka. Fisket pågår mellan januari och april och under den tiden får vi njuta av glasklar, vit torsk i alla dess former. När skreien har lekt klart runt april återvänder de norrut för att komma tillbaka igen nästa år