Vår Historia

Våra rötter sträcker sig tillbaka till 1840, då den mycket matintresserade diligenspostiljonen Anders Gustaf Bergfalk såg till att alltid packa med sig ostron och humrar på sina resor mellan Göteborg och Stockholm.
Färska skaldjur och delikatesser från havet var på den tiden ganska svårt att få tag på i Kungliga Huvudstaden och Bergfalk hade stående beställningar på de eftertraktade råvarorna.
Affärerna gick fint och rörelsen växte.
Drivna av stark passion för smak och goda råvaror öppnade AG och hustrun Anna Christina tillsammans en delikatessbutik.

Butiken blev också basen i en ny, större verksamhet, och idag är vi en av Sveriges främsta färskvaruspecialister och stolta leverantörer till restauranger och butiker runtom landet.

Idag ingår vi i koncernen JOHBECO som består av färskvaruspecialisterna Bergfalk & Co, Johan i Hallen, Fiskeboa, Gothia Seafood, Fiskgrossisten i Helsingborg och Arvo Kokkonen.

Våra kunder

Bergfalk & Co arbetar med många olika kunder. Det är en del av vår styrka.
Det ger oss bred inspiration från helt olika typer av restauranger och butiker. Samtidigt gör det att vi vågar ha ett stort lagerlagt utbud.

Våra kunder är nyfikna, intresserade och medvetna och utmanar oss hela tiden att söka efter nya härliga råvaror.
Tillsammans med kunderna sätter vi på Bergfalk & Co ihop erbjudanden och menyer som uppskattas av både kockar och butikspersonal, men framförallt slutkonsumenten.Om Utveckling


Om vi inte utvecklas - så avvecklas vi. Attityden är att Bergfalk & Co alltid kan bli bättre.
Ett ännu bättre erbjudande – varje dag är det vår morot.
Ingen på Bergfalk ska känna sig hundra procent nöjda med det vi erbjuder idag.
Idag ligger till exempel hållbarhet varmt om hjärtat, både hos våra kunder och oss på Bergfalk & Co.
Därför är det extra viktigt att se till att vi arbetar med rätt råvaror, livsmedelshantering, djurhållning och att vi följer säsongerna.