Johan i Hallen och Bergfalk förvärvar Fiskeboa – positionerar sig inom fisk och skaldjur i Göteborg

2019.01.23

Fisk- och skaldjursspecialisten Fiskeboa förvärvas av Johan i Hallen och Bergfalk som i somras bildade koncernen JOHBECO tillsammans med huvudägaren Litorina. Koncernen har en stark marknadsposition i Stockholm och Göteborg och kommer med det senaste förvärvet att kunna erbjuda ett bredare och mer attraktivt sortiment på västkusten men även med täckning i resten av landet.

 

Förvärvet gör att Johan i Hallen kommer att kunna erbjuda ett brett utbud av fisk och skaldjur av hög kvalitet som en del av sitt ordinarie sortiment. För kunderna, som de flesta befinner sig inom restaurang- och hotellbranschen, innebär affären dessutom en betydande effektivisering när alla beställningar inom kött, chark, fisk och skaldjur nu samlas hos en och samma leverantör.

 

-Det här stärker vår position som leverantör av kött och fisk, och framför allt stärker det våra kunder och deras tillgång till ett brett och kvalitativt utbud. Det gäller dessutom inte bara de som i alla år har valt att vända sig till oss, utan även de som är kunder hos Fiskeboa, säger Johan Andersson, Johan i Hallen

 

-Med hjälp av Bergfalks och Johan i Hallens inköpskanaler kommer våra kunder att få ett delvis nytt och mer exklusivt produktsortiment som vi annars inte har kommit åt. Dessutom, med Johan i Hallen kommer vi att kunna nå ut till en bredare kundkrets, även utanför Göteborg. Det här sammangåendet stärker Fiskeboa, men till stor del även Johan i Hallen och Bergfalk, säger Martin Petersson, VD för Fiskeboa.

 

-Bergfalk har en lång historia inom fisk- och skaldjursförsäljning, men har saknat närheten till västkustens fiskare och auktioner. Tillsammans med Fiskeboa kommer vi att kunna dra nytta av varandras kunskaper och kanaler. Fiskeboa är en leverantör med höga ambitioner inom kvalité och service, något de delar med resten av koncernen. Efter partnerskapet mellan Johan i Hallen och Bergfalk stärker Fiskeboa vår strävan att bli Nordens bästa färskvaruspecialist, säger Lars Bengtsson, koncernchef JOHBECO.

 

 

För ytterligare information kontakta:

Lars Bengtsson +46 70 523 30 02, Koncernchef JOHBECO

Johan Andersson +46 70 884 44 04, Johan i Hallen

Martin Petersson +46 70 592 42 77, VD Fiskeboa

Nyhetsarkiv

september 2016
Fiska siklöja
april 2016
Press Release
mars 2016
Senaste nytt från Island