Svensk Makrill

Maj är en av våra favoritmånader här på Bergfalk. Det är då vi äntligen får in årets första svenska makrill. Med sitt fina rosa kött är den välsmakande i alla dess former som Sashimi, sotad, stekt och gillad. På torsdag den 23 april får vi in vårt första parti, passa på att förbeställa din makrill redan nu!

Här finns den

Den tonfiskbesläktade makrillen fiskas från maj till November.
Under vinterhalvåret trivs den som bäst i klara och kala vatten och fångas därefter oftast i nordsjön.

Under början av maj månad börjar makrillen dra sig in till mindre vatten för att jaga och leka. Den hittas ofta runt Skagerrak, Öresund och Kattegatt och vid enstaka tillfällen har man även lyckats fånga makrill i Östersjön.
Som godast när den leker

Makrillen saknar simblåsa och måste därför konstant simma under hela sitt liv. För att skyddas och skydda varandra lever makrillen i stim och livnär sig på bland annat plankton och småsill.

En fetare föda genererar ofta en fetare fisk och därmed är makrillen full av nyttiga fetter, protein och antioxidanter.

Makrillen sägs smaka som bäst mellan vår till höst. Men för att vara mer exakt är makrillens höjdpunkt under månaderna maj och juni när den leker som mest.

Makrillen är mycket omtyckt på tallriken. Det är en smakrik och fet fisk som vi ofta väljer att äta grillad, inkokt, stekt eller rökt.

Handla Makrill

Hur vill du ha din makrill levererad?