Säsonger i fokus

10 måsten på grillen i sommar

Det finns inget som är så mycket sommar som en varm kväll och doften av en nytänd grill. Det bästa med att grilla är du nästintill kan grilla ALLT. Fisk, kött, grönsaker, ost och primörer
Här har vi på Bergfalk valt ut 10 måsten till grillen i sommar

Alla råvaror har en stabil prisbild och de finns i princip alltid i lager. Alltså perfekta råvaror lägga i sin delikatessdisk eller bygga sin meny på.ortiment.

Läs mer

Sparris

I April kommer den första vita sparrisen och under maj månad brukar den första Svenska gröna Sparrisen dyka upp.

Sparris är en av våra absolut härligaste primörer och går att kombinera med massor av råvaror ur Bergfalks sortiment.

Läs mer om Sparris

Svensk Makrill

Maj är en av våra favoritmånader här på Bergfalk. Det är då vi äntligen får in årets första svenska makrill. Med sitt fina rosa kött är den välsmakande i alla dess former som Sashimi, sotad, stekt och gillad.
Den första makrillen är redan här, lägg din order nu!

Läs mer om Makrillen

Fjärsing

Fjärsingen är i vår mening ett äkta vårtecken!

I kombination med att träden slår ut börjar även Fjärsingen leka och jaga på grundare vatten.
Traditionellt är fjärsingen en väldigt populär fisk i det franska köket där man ofta använde den som en huvudingrediens i bouillabaise. Det är också en fantastisk vårfisk att lägga på grillen tillsammans med säsongens primörer.

Läs mer om Fjärsingen