Nyheter i Sortimentet

Kött från Rönkä, Finland

Nötköttet från Finland ligger oss på Johan i Hallen & Bergfalk varmt om hjärtat.

Rönkä OY är Finlands nordligaste slakteri. Slakteriet ligger i Kemi i södra Lappland, högst upp i Bottenviken. Rönkä är ett familjeföretag grundat 1984, som i snart 40 år har levererat kvalitetskött på nöt, lamm och ren. Upptagningsområdet för djuren är inom 20 mils radie från slakteriet.
På de nordligaste breddgraderna får de fram ett ovanligt smakrikt kött på kor som betar ett, på grund av kylan, lite kraftigare gräs.

Köttet som levereras till Bergfalk kommer från utvalda djur. Vi väljer kött från mjölkkor. Mjölkkor får en fin marmorering och djupare smak. Slaktvikten ligger på +310kg och fettklass 4-5. Det är kor som mjölkar dåligt, men bygger fett istället.

Vi har valt ut några av de ädlare detaljerna för er som letar efter något riktigt gott.

Tillgången är begränsad så passa på att boka upp idag.

Handla nötkött från Rönkä

Glaskokt Hummmer

Bergfalks glaskokta Hummer

Att glaskoka innebär att hummern kokas väldigt kort tid så att rommen är fortfarande är grön/svart, för att sedan kylas ned.
Glaskokt hummer lämpar sig utmärkt när man ska gratinera, steka eller grilla hummern.

Hummern kommer från Kanada, lever i våra bassänger i Älvsjö och kokas på beställning för att levereras helt nykokta till er kunder.
I våra recept används inga tillsatser eller stabiliseringsmedel för bästa smak och kvalité. Vi låter råvaran smaka som den ska helt enkelt!

Handla Glaskokt Hummer

Mowitz Tupp

Strax utanför Trollhättan på Marieströms Gård i Västergötland, ligger Sveriges minsta certifierade fågelslakteri.

Familjen Mowitz driver sedan 1989 fjäderfäslakteriet på gården.
Bosse och Wivianne grundade bolaget efter att själva ha jobbat åt andra fågeluppfödare och insett att kycklingarna måste få ha det bättre. Idag drivs gården av andra generationen Mowitz, med sonen Anders i spetsen.

Kvalitén har alltid varit i fokus vilket gjort att Mowitz uppskattats av många välrenommerade kök. Mowitz tupp har till och med serverats på Nobelmiddagen!

Urvalet av tupp-kycklingarna sker noggrant och köps in nykläckta från ett kläckeri i Skåne för att sedan födas upp på gården till en ålder på ca 10 veckor, vilket är dubbelt så lång tid som traditionell uppfödning. Fodret de äter är helt fritt från antibiotika, och tupparna har betydligt större yta att röra sig på än traditionellt. Uppvärmningen av kycklingstallarna sker med med biobränsle och elektriciteten kommer delvis från gårdens egna vindkraftverk.

Sammantaget ger den fina djuromsorgen och urvalet av foder en riktigt högklassig kvalité. Slaktvikten är ca 3,5kg st och filéerna väger ca 350-400gr st.

Alla detaljer levereras med skinn för bästa smak

Handla Mowitz Tupp

Öring från Sirdalen

Öringen är av arten Norsk Brunörret som har simmat i de kalla Bergsvatten från Sirdalen sedan den senaste istiden.

Det kalla Bergsvattnet gör att fisken växer långsamt och får därigenom en fast konsistens och en unik kvalitét på köttet.

Sirdalen är känd för sin rena produktion av vattenkraft. Det klara och kalla bergsvattnet från Sirdalen ger en naturlig utgångspunkt för bearbetningen av öringen.

Här produceras idag den mest långsamväxande öringen i världen.

Öringen från Sirdalen är av premiumkvalitét och storleken på hel fisk är ca 8-900 gr/st. Föredrar du istället filé, handskär vi den såklart till dig.

Handla Öring