Wagyu Oakey premium

Med en lång historia

Rasen Wagyu kommer ursprungligen från Japan och är framförallt känt för sin utmärkande marmorering i köttet.

Djuren var ursprungligen dragdjur för plogar och vagnar i Japan, och klarade hårda arbetsförhållanden. Genom detta har djuren utvecklat sin komplexa fettsammansättning som var en energikälla vid arbetet.

Köttet är smakrikt, näringsrikt och väldigt exklusivt. Detta då man låter djuren växa långsamt och i en stressfri miljö.

I Japan finns många distrikt som är specialiserade på uppfödning av dessa raser och alla ger sitt eget namn till boskapen och köttet de producerar. Allra mest känt är Kobedistriktet.

En korsning från Australien

Australian Wagyu association där vår Wagyu kommer ifrån är den största föreningen av wagyu-producenter.

Djuren som är en korsning mellan Angus och Wagyu får under de sista 300-400 dagarna äta upp sig med spannmål för att nå den höga mörhet och marmoring man förväntar sig av Wagyu.

Med Waguy-kött får man en oslagbar kvalité och det är full spårbarhet på köttet, från uppfödning till tallrik.

Ett premiumkött som fullkomligt smälter i munnen.