Bergfalk & Co och Johan i Hallen skapar en ledande specialist inom färskvaror i Sverige

2018.06.11

Genom ett partnerskap mellan Bergfalk & Co och Johan i Hallen bildas en av Sveriges ledande specialister med fokus på kött, chark, fisk och skaldjur. Den nya koncernen kommer att ha en stark marknadsposition i Stockholm och Göteborg med bra täckning i resten av landet och omsätta cirka 1,2 miljarder kronor. Johan i Hallens tidigare huvudägare och ledning är fortsatt betydande delägare i den nya gruppen tillsammans med tidigare huvudägare och ledning i Bergfalk & Co och
Litorina.

 

Redan tidigare i år förvärvade Litorina en majoritet i Bergfalk & Co tillsammans med tidigare huvudägare och ledning. För att skapa en än mer konkurrenskraftig aktör ingås nu ett partnerskap tillsammans med Johan i Hallen. Johan i Hallen grundades 1916 och har sedan dess vuxit till att omsätta cirka 640 miljoner kronor. Bolaget har en betydande marknadsposition i hela landet, men med tydlig historik från Göteborg. Johan i Hallen erbjuder högkvalitativa färskvaror inom kött och chark främst till restauranger och hotell som står för majoriteten av omsättningen. Bolaget har byggt sin starka marknadsposition och välrenommerade varumärke genom att erbjuda kompetens, produktkvalitet och förädling kombinerat med lokal närvaro, snabbhet, flexibilitet och hög servicenivå.

 

”Vi har en vision att bli Nordens bästa proteinspecialist och vi tycker att den här affären känns väldigt spännande. Passformen mellan Bergfalk & Co och Johan i Hallen är väldigt bra då Bergfalk & Co främst har sitt huvudfokus i Stockholm medan Johan i Hallen är starka i västra Sverige om än med en rikstäckande profil. Tillsammans får vi ett bredare och slagkraftigare kunderbjudande och den nya gruppen blir det naturliga valet för professionella restaurangägare och kockar när det gäller proteinet mitt på tallriken.” säger Lars Bengtsson, VD i Bergfalk.

 

”Genom partnerskapet mellan Bergfalk & Co och Johan i Hallen skapas en ledande specialist inom distribution av kött och fisk till restauranger. Det finns stora likheter i hur Bergfalk & Co och Johan i Hallen samarbetar med kunderna och genom den här affären kan vi tillsammans skapa ett ännu starkare kunderbjudande.” säger Johan Andersson, delägare i Johan i Hallen.

 

”Vi är väldigt entusiastiska över bildandet av denna koncern och tycker att affären har en tydlig industriell logik. Bergfalk & Co och Johan i Hallen kompletterar varandra både avseende kunder, geografisk närvaro och produktområden. Bolagen har dessutom stora likheter vad gäller sättet att arbeta med kunderna. Vi ser fram emot att stödja den nya gruppen och dess nyckelpersoner i den fortsatta utvecklingen.” säger Lars Verneholt, Partner på Litorina V Advisor AB, investeringsrådgivare åt Litorina V AB.

 

För ytterligare information, vänligen kontakta:
Lars Verneholt, +46 73 386 92 07, Partner, Litorina V Advisor AB
Lars Bengtsson, +46 70 523 30 02, VD, Bergfalk & Co
Per Erik Engström, +46 70 752 55 83, VD, Johan i Hallen
Johan Andersson +46 70 884 44 04, Delägare, Johan i Hallen

 

Bergfalk & Co grundades 1840 och är en ledande svensk specialist inom färskvaror med fokus på kött, fisk och skaldjur. Bolaget erbjuder högkvalitativa produkter främst till restauranger i Sverige och Finland samt till dagligvaruhandeln. Bergfalk omsätter cirka 550 miljoner kronor och har cirka 140 anställda med huvudkontor i Älvsjö, Stockholm. För mer information, vänligen se www.bergfalk.se.

 

Johan i Hallen grundades 1916 och är en ledande svensk specialist inom färskvaror med fokus på kött och chark. Bolaget erbjuder högkvalitativa produkter främst till restauranger och hotell i Sverige. Johan i Hallen omsätter cirka 640 miljoner kronor och har cirka 125 anställda med huvudkontor i Partille, Göteborg. För mer information, vänligen se www.johanihallen.se.

 

Litorina grundades 1998 och fokuserar på att förvärva och industriellt utveckla primärt svenska företag tillsammans med dess ledande befattningshavare. Litorina erbjuder bred och djup kompetens genom den egna organisationen och sitt nätverk av industriella rådgivare. Litorina V Advisor AB agerar som investeringsrådgivare åt den svenska investeringsfonden Litorina V AB. För mer information, vänligen se www.litorina.se.

Nyhetsarkiv

september 2016
Fiska siklöja
april 2016
Press Release
mars 2016
Senaste nytt från Island